Network Çözümleri

Network Çözümleri Nedir?

Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor, bazen tahmin edebileceğinizden daha hızlı. Bu yeni araçlar işletmeleri daha üretken, güvenli ve çevik hale getirebilir. Ancak bu araçların desteklenmesi için doğru ağa ihtiyaçları vardır.

Network çözümleri, daha küçük, standartlaştırılmış elemanlardan oluşan bir altyapıdır. Kişisel bilgisayarların, dizüstü bilgisayarların ve VoIP çağrı sistemlerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, bir işletmenin kablo ağına olan talep artmıştır. Geçmişte, her bir donanım parçasının kendi kablosunu kullandığı anlamına gelen noktadan noktaya kablolama kullanılıyordu. Kablolar tam anlamıyla noktadan noktaya uzanıyordu. Bu, yanlışlıkla fişten çekilebilen veya takılma için güvenlik tehlikesi oluşturabilecek karışık bir kablo ve kablo karmaşasına yol açacaktır. Artan hız ve daha fazla bant genişliği ihtiyacını karşılamak için yapılandırılmış kablolama sistemleri devreye girdi ve işletme ağı için en iyi çözümdür.

Yapısal kablolama sistemleri, altyapınızı düzenleyen bir tür ağ kablolama çözümüdür. Yapısal kablolamanın güzelliği, işletmelerin her gün artan veri miktarını desteklerken eklediğiniz herhangi bir yeni donanımı barındırarak işletmenizi geleceğe hazırlamaya yardımcı olmasıdır. İşletmeniz büyüdükçe işleri yönetmeyi çok daha kolay hale getirir!

 

Network Çözümleri Nasıl Çalışır?

Network çözümleri, sistemin yalnızca veri merkezinizdeki kablolardan oluştuğuna inanmanıza neden olabilir, ancak durum böyle değildir. Yapısal bir kablolama sistemi aslında bir bina boyunca veya bir kampüs boyunca, farklı noktaları ve ayrılmış alanları ile çalışır

Kabloların yanı sıra, yapılandırılmış kablolama çözümleri rafları, ağ dolaplarını, donanım bağlantı noktalarını ve daha fazlasını içerebilir. Bu küçük parçaların tümü, genel sistemin bir parçası olarak birlikte çalışır. Yapısal kablolamayı oluşturan standartlaştırılmış elemanlara “alt sistemler” denir. Bu alt sistemler genellikle bir binada bulunur, bu nedenle işletmenizin bulunduğu yerde nerede olacağını bilmek önemlidir.

Network çözümlerini kurmak, kendi içinde zor olabilecek sistemin döşenmesini ve tasarlanmasını içerir. Bu tasarım süreci, ısı, soğutma ve hava akışı gibi faktörleri dikkate alır ve en iyi sonuçlar için yöntemsel olması gerekir.

 

Network Çözümlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

Network çözümleri, yapılandırılmış kablolama sisteminin bir parçası olarak çalışır. Standartlar, sisteminizdeki gerçek kabloların nasıl düzenlendiğini yönetir, ancak bunun avantajlarından biri, bunların tanımlanmasını çok daha kolay hale getirmesidir. Kablolar ayrıca kolay tanımlama için etiketlenmelidir.

Yapısal sisteminizin kullanacağı kablo türleri ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Farklı özelliklere sahip bakır veya fiberden yapılabilirler. Yapısal bir kablolama sisteminde kullanılan bazı ana kablo türleri.

Yaygın Olarak Kullanılan Kablolar:

Fiber optik kablo

Fiber optik kablolar elektrik kablolarına çok benzer, ancak sinyal ve görüntü taşımak için optik fiberlerden yapılmıştır. Bu optik fiberler silika veya plastikten yapılmıştır ve kablonun içinde daha fazla plastik katmanı ile kaplanmıştır. Binalar arasında uzun mesafeli telekomünikasyon veya yüksek hızlı bağlantılar için farklı fiber optik kablolar kullanılabilir.

Bükümlü Çift Kablo

Bükümlü çift kablolar genellikle konutları ve işletmeleri bir telefon şirketine bağlamak için kullanılır. Bu tür kablolar radyo ve telgraf çağına kadar uzanır

İki çeşit bükümlü çift kablo vardır:

  • Ekranlı bükümlü tel çifti (STP)

  • Ekransız bükümlü tel çifti (UTP)

UTP kabloları en çok telefonlar ve bilgisayar ağları için kullanılır.

Koaksiyel kablo

Koaksiyel kablolar, düşük frekanslı yüksek frekanslı elektrik sinyalleri taşıyan bir tür iletim hattıdır. Koaksiyel kablolar yaygın olarak aşağıdakiler için kullanılır:

  • Kablolu televizyon

  • Telefon

  • Geniş bant internet

  • Bilgisayar verileri

  • Radyo vericisi ve alıcılarını antenlere bağlama

Patch paneller, anahtarlar ve gövdeler herhangi bir yapısal kablo sisteminin üç büyük bileşenidir. Bunların hepsi bir veri merkezinin ve kablolama altyapınızın önemli parçalarıdır.

 

Yapısal Kablolama Bileşenleri

Patch Paneller

Bir patch panel kabloları bağlar. Bunlara yama bölmeleri de denir ve ağ raflarına bağlanır. Patch panelleri bir anahtara bağlamak için kablolar kullanır. Yama panelini bir bağlantı hub’ı olarak düşünebilirsiniz. Başka bir ağa yapılan tüm bağlantıları bir araya getirir. Genellikle, bir LAN internete bağlanır. Patch panelleri genellikle bir işyerindeki iletişim dolaplarında ve veri merkezlerinde bulabilirsiniz.

Anahtarlar (switch)

Kablolamadaki bir anahtar, sistemin veri alan, işleyen ve gönderen bir bileşenidir. Anahtar, yama panellerinizi bağlar, böylece aygıtları bir ağa bağlayabilir, veri paylaşabilir ve internete erişebilirsiniz.

Elektrik Kabloları

Bagaj, patch panellere bağlanan bir kablodur. Gövdeleri, patch panelden patch panel’e uzanan tel sayısını birleştirmenin bir yolu olarak düşünebilirsiniz.

İşletmeler büyüdükçe ve cephaneliklerine daha fazla teknoloji ekledikçe, kullanılan ve gönderilen veri miktarı artar. Noktadan noktaya bir sistemle, sadece bir şeyleri taşımak, eklemek veya değiştirmek için bağlı tüm kabloları elemek zordur. Bunun da ötesinde, hiçbir şey organize edilmemişse, bir sorunu saptamak ve bulmak çok daha uzun sürebilir.

Network çözümleri video, ses, uygulamalar ve işinizde kullanabileceğiniz diğer araçları destekler. Farklı kablo türleri farklı işlevleri destekler, ancak hepsi altyapıda birlikte çalışır. Her gün işyerine yeni teknolojiler ve araçlar eklenmesiyle, yapılandırılmış kablolama sizi destekleyebilir. İşte işletmenizde yapılandırılmış kablo kullanmanın birkaç yolu.

 

Ortak Yapısal Kablolama Kullanımları

Görsel / İşitsel İhtiyaçlar

Yapısal kablolama çözümleri ister ofiste ister toplantı odasında olsun akışı destekleyebilir. Bir toplantı başlatmak ve bağlanmak kolaydır. Sunmanız, video akışı yapmanız veya bir çağrı sistemi kullanmanız gerekip gerekmediğine bakılmaksızın hazırsınız!

Fiber Optik Yükseltmeler

Fiber optik, çevrimiçi olmanın en hızlı ve en güvenilir yollarından biridir. Fiber optik kablolar veri gönderirken geleneksel kablolardan çok daha hızlıdır. Şimşek hızıyla yükseltmek istiyorsanız, bunu desteklemek için yapılandırılmış bir kablolama sistemi istersiniz.

Veri Merkezi Yönetimi

İşletmeniz ne kadar çok veri kullanırsa, o kadar fazla desteğe ihtiyacınız olur. Yapısal kablolama sistemleri, işletmenizin veri merkezi için doğru düzen ve organizasyonu sağlayabilir. İhtiyacınız olduğunda işleri kolayca hareket ettirebilir veya iş yerlerini taşıyorsanız veri merkezinizi kolayca söküp yeniden monte edebilirsiniz.

Dağıtık Anten Sistemleri

Yapısal kablolama çözümleri, toplu bildirim, Wi-Fi ve kablosuz kapsama alanı için dağıtılmış anten sistemlerini destekleyebilir. İşinizde ücretsiz Wi-Fi’ye ihtiyacınız varsa veya sunmak istiyorsanız, bunu yapmak için dağıtılmış bir anten sistemi kullanabilirsiniz.

Ağ Kablolaması

Nesnelerin İnterneti, teknolojideki bir sonraki büyük şeydir. IOT, veri gönderip alabilmeleri için tüm teknolojinizi bağlayacak. Kaynaklarınızı daha iyi yönetmek için IoT’yi işinizde kullanabilirsiniz. Akıllı aydınlatmaya, verimli enerji yönetimine ve daha iyi bağlantıya merhaba deyin.

Güvenlik

İşletmenizin güvenliği önemlidir. Yapısal kablolama çözümleri tüm güvenlik kameralarınızı ve gözetim ekipmanlarınızı ve kontrol sensörlerinizi binanızın her yerine bağlayabilir .

Yapısal kablolamanın çeşitli kullanımları vardır, bu da onu çok yönlü ve işletmenizin ihtiyaçlarını karşılayabilir hale getirir. Noktadan noktaya kablolamanın aksine, yapılandırılmış kablolama çözümleri işletmenizle birlikte büyüyebilir ve ihtiyaç duyduğunuzda daha fazla iş istasyonu veya donanım eklemek kolaydır.

 

Network Çözümlerinin Kullanım Alanları Nedir?

Network çözümleri hemen hemen her endüstride kullanılabilir ve sadece ofis binalarıyla sınırlı değildir! Özellikle imalat, eğitim ve tıpta faydalıdırlar. Yapısal kablolama, tüm verilerinizi ve medyanızı işleyecek şekilde tasarlandığından, büyüyen her işletme için olmazsa olmaz bir sistemdir.

Oteliniz varsa ve ücretsiz Wi-Fi eklemek istiyorsanız, yapılandırılmış kablolama çözümleri dağıtılmış anten sisteminizi destekleyebilir ve sinyalinizi mülkünüz boyunca yayınlayabilir. Kolejler ve okullar yapılandırılmış bir kablolama sistemi sayesinde canlı etkinlikler düzenleyebilir. Acil servisler ve ilk müdahale ekipleri bile önemli verileri iletmek için yapılandırılmış kablolama çözümlerinden yararlanabilir.

Günlük medya ihtiyaçlarını desteklemek için kullanmanın ötesinde, yapılandırılmış kablolama iş yerinizdeki enerji kullanımını kontrol etmenize ve yönetmenize yardımcı olabilir. Nesnelerin İnterneti tüm sistemlerinizi bağlayabilir, böylece aydınlatma, sıcaklık ve hatta güvenlik kameralarınız veri gönderir ve alır.

Yapısal kablolama, gün boyunca ofisten ayrıldığınızda sönen akıllı aydınlatmayı veya çalışma saatlerinizle zamanlanmış merkezi hava programlarını destekleyebilir. Üretim gibi endüstriler, maliyetleri azaltmak ve güvenliği artırmak için IoT’yi bile kullanabilirler. Yapısal kablolamayı işletme sahipleri için mükemmel bir seçenek haline getiren bu yeteneklerdir. Çok yönlü, ölçeklenebilir ve güvenilirdir.

 

Sosyal Medyada Paylaş :

Buralarda Paylaş :